2023-01-15 557 浏览
1月11日 想食个下午茶,唔要太饱想要饮杯奶茶,奶茶质素差咗好多,好淡冇乜茶味,只有奶水味,其实近几年去到任何一间茶餐厅,好少奶茶会特别伏,因为而家好多交货已经沟好咗,都唔使睇师傅。食呢个包真系好凄凉感觉,我自己就唔太钟意食独立餐包,但会食沙爹牛肉包,因为有肉有执餐包通常会喺扒炉落牛油煎过松软带香~~~但银龙呢个包真系想食到掉眼泪,干噌噌好凄凉好似去饥荒畀你食𠮶种感觉。如果呢个包独立买返工搭车好赶时间食要饱肚冇问题。坐低食呢个包真系直升机伏~~~~沙爹牛肉包~个包系好大个,侍应姐姐放低个包嘅时候我见我o嘴~哗!咁大个嘅,佢就偷笑话使唔使畀刀你切,见佢偷笑我都心知不妙,拎上手冷的,叫佢加热一下,行咗去都唔够30秒返嚟我谂佢应该落微波炉叮咗5秒挂。依然都系(冻冰冰𠮶系硬掘掘)咬落去包冇包味,最cheap嘉顿餐包个味都重过佢,虽然我唔食嘉顿餐包但家人买过我都有试过知乜嘢味同口感,咬咗三分一都冇馅嘅,继续咬落去得几片超薄嘅肉碎,干冇汁又硬,最后只能送几十蚊畀佢洗去第二间再食过

如果呢个包独立买返工搭车好赶时间食要饱肚冇问题。
坐低食呢个包真系直升机伏~~~~