‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍜 𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚅𝚊𝚕𝚞𝚎 𝚃𝚊𝚒𝚠𝚊𝚗𝚎𝚜𝚎 𝙳𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 𝚂𝚎𝚝 𝚏𝚘𝚛 𝚃𝚠𝚘 @ 🌟 老媽拌麵《👽食神大媽食台灣菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:大滿足2人晚餐 HKD 288- 路邊攤小吃拼盤- 酥炸雞排肉燥飯- 川味紅燒牛肉湯刀削麵炸地瓜條 + HKD 22蒜香麻辣豬耳朵 + HKD 22黑糖珍珠奶茶布丁 + HKD 38草莓花生雪糕吐司 + HKD 58抹茶鮮奶加珍珠+ HKD 25柚子蜜綠茶加仙草凍 + HKD 5.👽 大媽好鍾意嚟呢度食下午茶,從來未試過晚餐,今次就嚟呢間分店試吓佢嘅晚餐。.🍳 佢呢個二人晚餐首先會爆一個「路邊攤小吃拼盤」,裏面有佢最人氣嘅三款小食,包括:「豆乳香香雞」、「澎湖花枝丸」、「台灣烤香腸」。🐔 「豆乳香香雞」幾嫩,配上豆乳醬汁,味道醇厚。份量好多。🍡「澎湖花枝丸」口感彈牙,配上特製醬汁,有兩粒。🥓「台灣烤香腸」唔過硬,脆皮,帶小小甜,有數片。.🐔 一食台灣嘢就想食肉燥飯,所以揀咗「酥炸雞排肉燥飯」。雞扒都幾大塊,炸完唔算多油,肉燥飯如果再多少少汁就更好啦。.🍜 黎呢度就當然要試吓佢最出名嘅刀削
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
黑糖珍珠奶茶布丁 + HKD 38
草莓花生雪糕吐司 + HKD 58
抹茶鮮奶加珍珠+ HKD 25
柚子蜜綠茶加仙草凍 + HKD 5

🐔 「豆乳香香雞」幾嫩,配上豆乳醬汁,味道醇厚。份量好多。
🍡「澎湖花枝丸」口感彈牙,配上特製醬汁,有兩粒。
🥓「台灣烤香腸」唔過硬,脆皮,帶小小甜,有數片。

大滿足2人晚餐

🍜 黎呢度就當然要試吓佢最出名嘅刀削麵啦,揀左「川味紅燒牛肉湯刀削麵」。麵好彈牙,加上紅燒牛肉,口感好豐富。份量十足,夠飽肚。

大滿足2人晚餐

👂 跟餐可以加錢要額外小食,所以加左「炸地瓜條」同「蒜香麻辣豬耳朵」。好好味,兩份都好有咬口,同埋調味恰當。

大滿足2人晚餐

🍓 另外仲可以加錢要特色甜品,所以就再額外加左「黑糖珍珠奶茶布丁」同「草莓花生雪糕吐司」。布丁非常之Q彈,多士就非常之香脆。

黑糖珍珠奶茶布丁
草莓花生雪糕吐司

🥤 跟餐有「柚子蜜綠茶」,加錢可以配仙草凍。味道好清新,綠茶味濃,仙草凍足料,正!
🧋 額外加錢轉特飲「抹茶鮮奶加珍珠」,奶味濃郁,珍珠好Q彈,綠茶香濃,夠消暑。

😋 成餐飯唔覺油膩,調味得宜,食完唔覺口渴。地方坐得幾舒服,大家可以黎試下。

📍 旺角奶路臣街17號THE FOREST2樓204-205號舖
📲 +(852)2887-9886
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️