.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🇯🇵 𝙒𝙚𝙚𝙠𝙚𝙣𝙙 𝙍𝙚𝙡𝙖𝙭𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 - 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙇𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙎𝙚𝙩 𝙛𝙤𝙧 𝙏𝙬𝙤 @ 🌟 黑木亭居酒屋《👽食神大妈食串烧》.💁‍♀️ 图片展示美食为:周末放松和风刺身料理二人午餐 HKD 398 😎- 三点刺身盛- 鳗鱼牛蒡炸虾卷- 鳗鱼柳川陶板烧配日本珍珠米- 牛肉寿喜烧定食配乌冬- 曲奇雪糕- 芒果雪糕.👽 大妈同朋友最钟意起尖沙咀揾食,但系每次周末都好烦恼去边度食嘢,因为唔钟意坐得迫想食得舒舒服服。朋友仔话呢间餐厅做紧推广有周末限定嘅二人餐,当然即刻带大妈去试吓 😆.👀 餐牌上面好多选择,不过既然系周末限定,仲要一定系12:00 - 16:00之间先可以叫,当然试呢一个啦。再者一向有选择困难症嘅大妈,觉得最方便就当然系嗌个二人餐啦 😆 今次就叫咗「周末放松和风刺身料理二人午餐」,有齐刺身、卷物、再加两个自选主菜、仲要配两个雪糕,真系超抵呢 🤩.🐟 首先上嚟嘅就系前菜「三点刺身盛」,有三文鱼、油甘鱼同埋八爪鱼。啲鱼生新鲜爽口,同埋全部都系厚切好肥大。.🦐 接住嚟嘅就系「鳗鱼牛蒡炸虾卷」,有意外惊喜。面头一块肥美
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
- 牛肉寿喜烧定食配乌冬
- 曲奇雪糕
- 芒果雪糕

三点刺身盛

🦐 接住嚟嘅就系「鳗鱼牛蒡炸虾卷」,有意外惊喜。面头一块肥美嘅鳗鱼、里面塞满牛蒡同炸虾,再加肉松,令口感层次好丰富好鲜脆,真系一啖接一啖,食到停唔到口。

鳗鱼牛蒡炸虾卷

🥘 主菜嚟啦,我哋拣咗嘅第一份系「鳗鱼柳川陶板烧配日本珍珠米」,用陶板小镬慢火烧住上台。鳗鱼烧得好香口调味一流不在话下,鱼鱼无腥味肉质嫩滑。重点系满满一整盘嘅滑蛋,鳗鱼汁,加埋日本珍珠米,好暖胃,好好味,真系一流!

鳗鱼柳川陶板烧配日本珍珠米

🍲 另外一份主菜就系「牛肉寿喜烧定食配乌冬」。寿喜烧酱汁香甜,汤底浓郁,好多豆腐、蔬菜,配上乌冬,好健康㗎。但系最值得一题嘅就系超级多牛肉,坊间一般来讲四至六块牛牛,但系呢一份真系接近十块有余,太超值了吧。

牛肉寿喜烧定食配乌冬

🍧 最后系甜品时间,今次系「曲奇」同「芒果」雪糕都好好味!真系一个好完美嘅句号。

雪糕

🌟 呢间绝对系地理位置超方便仲要超级抵食嘅日式餐厅,整个环境都好舒适,仲要坐得好舒服全部梳化或卡位间隔一流,系一个真正放松食嘢、聚会吹水嘅好地方呀!

.⠀
📍 尖沙咀金马伦道58-60号国钯大厦地下-1楼