2021-12-06
早幾日朋友生日去慶祝,咁啱樓下開咗間新居酒屋,一於去試下,勝在好似收得幾夜又有得飲下酒。一行六人分咗2張枱坐,位置都唔算好逼,環境又企企理理,唔會覺得同隔離痴到密質質,我地嗌咗啲串燒、炸物、小食、壽司、刺身、拉面。全部野食都係即叫即整,食物新鮮出爐唔錯,不過唔知係咪新開,上菜速度略嫌有啲慢。串燒整體上正正常常,個人覺得去邊食串燒都差唔多味,所以都冇乜要求,不過有個燒鵪鶉蛋幾特別幾好味,可以推介一下,另外生蠔都大大隻幾新鮮值得推介。炸物、小食方面嗌咗雞軟骨同雞泡魚乾,雞軟骨正正常常,不過偏淡味,如果可以轉加檸檬汁就好啦。至於雞泡魚乾係我成餐最中意的野食,就咁食已經好好味,拎嚟送酒又得,攝下牙罅又得。壽司刺身方面幾新鮮,又肥又大舊,個人幾中意佢個wasabi,好wasabi哈哈。最後嗌咗個叉燒拉面,個湯底飲落幾濃,同老細傾開先知原來個湯底係佢地每日新鮮熬出嚟,所以先咁好飲。重點我記得拉面價錢好抵,lunch time仲有lunch set,下次lunch time經過可以試下先。整體嚟講,呢間居酒屋都唔錯,環境舒服得閒落嚟食下宵夜飲下酒都ok,希望下次再食嘅時候上菜速度會快翻啲啦,下次有機
整體嚟講,呢間居酒屋都唔錯,環境舒服得閒落嚟食下宵夜飲下酒都ok,希望下次再食嘅時候上菜速度會快翻啲啦,下次有機會再試下佢個午餐。