2022-01-31 857 浏览
假期約左朋友係中環,見重有時間搵間cafe食下hea下,眼見店內唔太多人,就膽粗粗入去試下。去到cashier 叫D餐柚子冷麵& Latte,收完錢係無單嘅,就自己搵個位坐低,隔咗一陣店員送左碟肉醬意粉🍝俾隔離枱,但聽到隔離枱話唔係佢,之後個店員再走黎我度問係唔係我,我同佢講我應該係叫D餐柚子冷麵,佢話o佢落左B肉醬意粉😒,佢同我講換過碟俾我,再換唔知會幾耐又費事浪費食物,最終我照食啦,店員離開時重有再問我飲品係咪rose latte🙄,我突然間覺得可能成張單都錯晒🤦🏻‍♀️肉醬意粉🍝味道都幾好。但杯咖啡就真係…本身都係咖啡迷,杯latte真係浪費左,杯咖啡☕️上面果層泡勁過cappuccino,好明顯有層鏡面係上面,如果係中環區好飲嘅咖啡店真係有好多,可以有更多好嘅選擇。

肉醬意粉🍝味道都幾好。
Latte
肉醬意粉