这天晚上两位好友帮我庆祝生日🎂,原定想食果间无开所以即日再拣过第2间,见尼间又系元朗而且成日要有人排队,所以好友预约左尼间食生日饭内在环境报置单调舒适,当晚服务员不多,只有两个人左右。大概晚上7时至8时左右人流都满座,餐厅大概有二三十个位,门外亦有人等候。尼间晚餐有套餐选,选一个主菜已包饮品、餐汤同餐包除左餐汤同餐包、餐饮即上外,食物等左好耐,起码三样野加埋有廿分钟至半粒钟两位好友拣左蘑菇忌廉汤,我就拣左南瓜忌廉汤个汤好正,好有南瓜味同好滑,吾算太浓所以吾会好腻不过差吾多饮晒个汤先上餐包蒜蓉包好香好够牛油香味餐饮我地转晒特饮加$10我拣左《Green tea latte》外貌已经好一般点知饮落仲一般,淡如水好友都话麻麻地都好淡之后终于等左好耐上主菜我地三人拣左3样主食第一款拣左《手打安格牛肉汉堡》$78汉堡吾算大个配埋个薯条🍟汉堡包🍔皮吾会油淋淋而且有口感,芝麻香口,最赞当然系入面旧安格斯牛扒啦超级入味而且吾会煎到好㶶,最紧要吾会太熟啊而且佢个薯条🍟炸得吾好太干身又吾会太咸,好味另外第二款叫左《南瓜🎃烟三文鱼忌廉汁意粉》$88意粉份量偏少,烟三文鱼都系一小旧,但南瓜汁同汤一样煮得好入面
这天晚上两位好友帮我庆祝生日🎂,原定想食果间无开

内在环境报置单调舒适,当晚服务员不多,只有两个人左右。
尼间晚餐有套餐选,选一个主菜已包饮品、餐汤同餐包

南瓜🎃忌廉汤

两位好友拣左蘑菇忌廉汤,我就拣左南瓜忌廉汤

个汤好正,好有南瓜味同好滑,吾算太浓所以吾会好腻

不过差吾多饮晒个汤先上餐包

蒜蓉包

蒜蓉包好香好够牛油香味

餐饮我地转晒特饮加$10
我拣左《Green tea latte》
GREEN  TEA  LATTE

外貌已经好一般

点知饮落仲一般,淡如水

好友都话麻麻地都好淡

之后终于等左好耐上主菜
我地三人拣左3样主食

第一款拣左《手打安格牛肉汉堡》$78

汉堡吾算大个配埋个薯条🍟
超级入味而且吾会煎到好㶶,最紧要吾会太熟啊

而且佢个薯条🍟炸得吾好太干身

薯条

又吾会太咸,好味

南瓜忌廉汁烟三文鱼意粉

另外第二款叫左《南瓜🎃烟三文鱼忌廉汁意粉》$88
意粉份量偏少,烟三文鱼都系一小旧,但南瓜汁同汤一样煮得好入面,而且不腻
意粉偏硬身,有咬口但个人比较喜欢软少少既意粉

最后一款叫左《BBQ酱烤猪肋骨+配菜》$118
BBQ烤原条猪肋骨+配菜

猪肋骨原条超大条,非常入味而肉质煮得够念

猪肋骨

切开一旧旧都有成击旧猪肋骨左右

虽然系等得耐左但真心好食。
配菜可拣薯条、薯蓉、饭、意粉。
最后好友拣左薯蓉。
薯蓉

薯蓉睇个外相已经好一般不过就好大堆。但食到完全无味
淡如水既薯蓉
都系拣番薯条🍟稳阵。
尼间店无加一收费但有切饼费。
店员服务一般吾多理会客人,同埋食物等候时间长,见佢做埋外卖单,正因可能要做埋外送服务既单所以上菜好慢要飞等廿分钟以上。
但整体食物不错👍🏻,饮品就麻麻地。但整体系抵食既,当日朋友买埋蛋糕当食所以收左$50堂食切饼费。店员有提供碟,但就无抹枱,只收收碟就算,其余都自己搞。
来吃晚餐可考虑,但庆祝气氛就一般。
2018-09-26
庆祝纪念