尖沙咀諾士佛台有間叫寢宮既酒吧餐廳,有酒飲之餘,食物質素一樣咁出色,有去過酒吧都知酒吧提供嘅食物通常都好咸,因為想你飲多啲酒解渴呀嘛。而寢宮嘅食物質素非常令人驚喜,首先一定唔會爆鹹先!食野前叫左杯寢宮Signature - CARNIVAL 好岩唔想淨係得酒精味飲料既朋友,甜醉甜醉!一路飲傾下計,冰又溶下,好似飲極都仲有咁。見到Bartender 好俾心機整,加分!打卡必叫啦!小食就叫左嘅炸雞翼,避風塘魷魚鬚同黑松露薯條。小食睇個名好似簡簡單單,但食落非常Juicy。薯條好大份,食極都食唔完!就算時間放耐左,薯條仍然咁香脆。魷魚鬚好惹味爽彈,多汁得黎唔會淋哂。主食最令我驚喜,諗住簡單叫個Classic Carbonara 。點知,Woww! 估佢唔到煮得咁好,個意粉條條分明,每條都掛哂醬汁,煙韌度啱啱好。味道濃郁得黎,一啲都無膩既感覺,連咁簡單既菜式都咁俾心機,真係值得一讚!其實餐廳仲有好多特色食物同特式酒類,食多幾次都未必食得哂全部款式,但總括依然,食物質素,飲料質素都合格有餘,下次再同一大班朋友飲酒食飯傾偈,寢宮都係一個諾士佛台唔錯嘅選擇!

食野前叫左杯寢宮Signature - CARNIVAL

2023-01-10