2023-04-02 225 浏览
呢间餐厅食咗好多年因为疫情关系过去一两都少嚟咗今日一个人入去食午餐,叫咗我平时食开嘅生姜豚肉lunch set喺等候食物期间,已经听到附近嘅食客喺度催单。再到我等咗15分钟之后,我都忍唔住要催一催。最后食物嚟到,我第一眼见到嘅茶碗蒸,居然只系得平时嘅一半份量。几分钟后已经听到后边台位食客问点解佢哋同台几碗嘅茶碗蒸份量都相差咁远?女侍应走去问厨房,厨房个哥仔好大声话唔满意就走,态度十分赶客另外今日我整个过程,都分别听到唔同客人坐低后问侍应攞水,侍应都话要等阵,佢哋冇水杯!讲返食物,食物质素比起两年前差咗好多好多1)先讲佢哋个前菜,日式煮萝卜,-味道淡咗好多,完全唔似以前个味道2)生姜烧猪肉片-味道亦都冇以前咁浓,但尚可接受3)茶碗蒸-份量少于一半,里面系完全无任何𩠌,只系纯粹蒸水蛋4)白饭太多水,一patpat
呢间餐厅食咗好多年
因为疫情关系过去一两都少嚟咗

讲返食物,食物质素比起两年前差咗好多好多
2)生姜烧猪肉片-味道亦都冇以前咁浓,但尚可接受
4)白饭太多水,一patpat