2015-08-01
好耐冇幫襯麻布茶房,印象中食物同服務都幾好,見將軍澳開左間就同老公去試下。星期六中午去到2個人唔洗等位,去到老公就叫左個照燒雞定食,我就叫左個海鮮魚生飯,結果老公個照燒定食黎先,佢食左一半我個海鮮魚生飯都未黎,我就揾個待應黎問下個飯幾時有,個待應聽完我講毫無反應木口木面埋去部機度check ,但之後就行左去,冇再埋黎同我講究竟幾時有,係咪整緊!完全冇follow up, 咁我都算,再揾另一個待應問,今次呢個好少少,起碼有過返黎回覆我一句:「就黎!」,就即刻行開。我知今時今日租金貴,人手少,個個都會踢晒腳,但都唔係咁的服務質素。再講食物質素,照燒雞定食的配菜完全唔好食,好求其,個照燒汁勁甜,飯又硬,質素黎講我覺得大家樂仲好過佢。海鮮魚生飯,d魚生冇味,北寄貝好韌,又鹹,最離譜係個魚生飯的飯,冇醋味,又硬似隔夜飯,咁都110未計加一,我早知去爭魚買外買好過!註:我平日好少留食評,今次呢間麻布茶房太極品!
註:我平日好少留食評,今次呢間麻布茶房太極品!