2018-09-05 323 浏览
新都会广场翻新左一段日子, 同朋友行完街想食D轻食, 就拣左SIMPLY LIFE食, 因为佢食物水平一路保持得几好.我唔系第一次食SIMPLY LIFE, 我都知佢系美心集团. 呢间SIMPLY LIFE都系开放式厨房, 木制家俱, 但呢间店特别既地方系, 佢楼底好高, 有落地大玻璃, 可以望倒楼下既街景, 而且都望倒对面少少山头, 够开放, 光猛, 就算坐位比较细都唔会有压迫感, 令人食饭都开心D!叫餐既头盘系沙律或南瓜汤, 沙律菜新鲜, 口感丰富, 除左醋似落多左少少外, 都几好食. 南瓜汤食倒南瓜溶, 有诚意.主菜叫左烧鸡肉沙律, 牛油果, 芦笋, 加黑醋汁. 有次食过个醋汁好酸, 酸到食唔倒, 大家要记得叫佢分开上! 沙律份量好大, 好岩一大班人SHARE食, 菠菜几新鲜, 加埋牛油果同芦笋一齐食几好味. 鸡肉, 牛油果同芦笋份量都OK, 但菠菜实在太多, 整个沙律味道同口感有点单调, 如果可以加少少蕃茄或一些爽甜既蔬果, 应该会更好! 另外点左个火腿墨西哥辣椒芝士PIZZA, 非常之好味! 我觉得比起好多以PIZZA为卖点既餐厅好味好多! PIZZA系薄脆皮, 批边好似饼干

主菜叫左烧鸡肉沙律, 牛油果, 芦笋, 加黑醋汁. 有次食过个醋汁好酸, 酸到食唔倒, 大家要记得叫佢分开上! 沙律份量好大, 好岩一大班人SHARE食, 菠菜几新鲜, 加埋牛油果同芦笋一齐食几好味. 鸡肉, 牛油果同芦笋份量都OK, 但菠菜实在太多, 整个沙律味道同口感有点单调, 如果可以加少少蕃茄或一些爽甜既蔬果, 应该会更好! 另外点左个火腿墨西哥辣椒芝士PIZZA, 非常之好味! 我觉得比起好多以PIZZA为卖点既餐厅好味好多! PIZZA系薄脆皮, 批边好似饼干咁脆, 仲要有烤焦位, 好新鲜好有烘焙味! 蕃茄酱, 芝士同火腿好足料, 啖啖都食倒, 分布好平均, 墨西哥辣椒少少辣好惹味, 令到你食唔停口, 要连批边都食埋, 正! 另外叫左蕃茄蟹肉手工扭扭粉, 非常失望, 虽然扭扭粉真系好烟韧, 可是蟹肉好明显系非常之唔新鲜, 极度腥, 就算加埋蕃茄酱一齐食都食出好大阵腥味, 失望!

总结黎讲, 我觉得间餐厅几好, 环境开扬, 野食唔错, 价钱OK, 可能会再黎食.
火腿墨西哥辣椒芝士PIZZA
头盘
南瓜汤
蕃茄酱蟹肉手工扭扭粉
烧鸡肉, 菠菜沙律, 牛油果, 芦笋, 加黑醋汁
题外话/补充资料: 我地去到先等位, 所以等左好耐, 然后发现原来好多人用FOOD GULU排队, 建议大家都可以咁做...
2018-08-26
等候时间
45 分钟 (堂食)
火腿墨西哥辣椒芝士PIZZA
头盘