2016-05-26
一心來吃九層海鮮塔,但食物質素、海鮮塔的建構、上菜速度與服務都非常唔得。上菜速度奇慢叫左九層海鮮鍋,單係俾個爐具與最底果層雞煲都要大半小時之後 深信佢今晚廚房忙到踢晒腳,但叫個罐裝飲品廿分鐘後都未到,其實是想我走乎﹖食完最底的雞煲,姐姐加完水等佢滾完再等到水都乾,差不多燒燶個煲了,一層海鮮都未到。千呼萬喚,終於有海鮮來了 (至少等了個半小時,乜生海鮮咁難serve的嗎﹖),但原來只來了兩層,今晚看來不是食九層海鮮塔,而是逐層蒸海鮮而已頭兩層,龍躉和龍蝦---龍躉肉質不對勁,散開無彈性,龍蝦尚算可以,至少有啖肉食下之後來的海鮮都是望穿秋水才等到的,聖子還可以,蜆沒啥味道,無鮮味,朋友大多不停落調味。最過份的是無蟹佢話轉生蠔俾我地,朋友們不吃生蠔的,問可否轉龍蝦,至少價錢與level 都同蟹近番D,姐姐居然話唔得,要加錢。下﹗你無蟹俾我,安排一些我唔食的東西又唔可以轉﹗之後姐姐話咁當是八層塔,咁八層塔即是計我幾多錢﹖姐姐又話唔知,攪完一輪終於是話換龍蝦OK。這一餐九層海鮮塔超唔抵食,本以為四個人$988,叫多少少野食後就可以,因為等得耐,又要叫住燒烤串燒來頂肚,一餐飯下來,海鮮不新鮮,串燒
上菜速度奇慢
這一餐九層海鮮塔超唔抵食,本以為四個人$988,叫多少少野食後就可以,因為等得耐,又要叫住燒烤串燒來頂肚,一餐飯下來,海鮮不新鮮,串燒主要靠濃厚的調味粉,食牛脷居然有一大片肥膏的﹖總括而言,食物質素差,服務劣,埋單時仲要好多叫左無來的食物都計埋入數,好在有check單。
题外话/补充资料:
以往都有食過呢間的串燒,貪佢有龍蝦燒。但老實說,成條街咁多野食,真係唔駛食呢間。