2023-05-03 681 浏览
晚餐叫左酸菜鱼,土豆丝,肥肠同手撕包菜,酸菜鱼个汤好好饮鱼片又滑,土豆丝辣椒同酸比例啱啱好,肥肠脆脆地但又有口感,包菜干身但对于我黎讲醋味多左少少,食物味道好好仲见到炒菜既厨师高大靓仔,但系餐厅环境残破,我哋食既菜式用具,例如酸菜鱼嘅大碗边崩咗,底碟又系崩,土豆丝同包菜的碟都系崩左小小,肥肠的镬仔就正常,我觉得厨师制作左好食嘅食物,但系用具太破浪费左厨师的制作,影响咗用餐体验,同埋餐厅入面嘅装修非常怀旧,一入去就觉得装修应该有段时间 ,明明有餐牌但餐厅墙上有非常多嘅菜式相片,但相片摄影质素非常差!我唔明白餐牌上明明已经有图片为何餐厅墙上要满布菜式相片?系满布!令我感觉奇怪 好似未做过餐饮嘅人经营餐厅咁,简单来讲就系食物好食,但系餐厅装修好怀旧同奇怪!
2023-04-29
  • 酸菜鱼、土豆丝、肥肠、包菜