2018-03-04
情人節晚,男友一早留左位,要求坐bar枱,佢話分兩轉,七點或九點,我地果日七點半度到,bar枱有位佢地都話唔俾坐,但我留意到佢地只係做左一轉。因為情人節,所以我地都算。開始前,侍應黎用講解今晚既九道菜,係一個金毛後生仔。 首先,佢講得勁!快!勁!細!聲!我真心想知會食咩,所以問佢可唔可以大聲少少,跟住都係要我烏住身先聽到。 佢主要用中文,但食物名稱就用英文或日文講,重點係!!!佢既英文發音何奇差,我地初頭以為佢講日文... 所以我地先唔知佢講咩既係咩野食,但聽埋隔離兩枱就知,係佢地侍應既英文發音咩到離曬譜!!! 例如鵝肝,我地留意到隔離兩枱既侍應 包括我地枱既侍應都係讀「福瓜」!!! 其實如果我知佢想講foie gras 我會要求轉其他食物,但我完全唔明,以為佢講日文!食物黎左先知佢想講foie gras 🙄 Overall, 食物水準都偏低,比較中高價日本餐廳,價錢雙倍,味道唔止差一倍(例如兔角、大阪日本料理)。全晚九道菜,每一道個樣都okay, 但入口都令我地好失望,唔好食!得個樣,由前菜既湯同炸魚小食、手卷,到主菜既煎和牛無牛味,伴菜既菇味道好奇怪,我地兩個都食唔落口。 到甜品既
因為情人節,所以我地都算。
全晚九道菜,每一道個樣都okay, 但入口都令我地好失望,唔好食!得個樣,由前菜既湯同炸魚小食、手卷,到主菜既煎和牛無牛味,伴菜既菇味道好奇怪,我地兩個都食唔落口。 到甜品既sake雪芭零個驚喜,而且唔夠凍溶溶地。最正常個生牛肉truffle,連薯仔薄片,係每晚唯一既正常菜式。
好驚訝點解無劣評,價錢與食物味道服務水平完全不符🙄