睇完 “Physical:100” 之后,觉得「Sexyama」真系超级Charm 💪🏼 见到佢前一排嚟香港做访问,有去「叁不馆」打边炉🍲于是我又想嚟试吓😋餐厅装修好有心思,老香港、怀旧大排档特色,令我打卡打得好开心😁我最钟意打边炉就系要混酱,佢哋嘅酱料齐全,仲有自家制嘅葱油同沙茶酱,令酱料增添滋味!汤底方面,我预留左「咯咯鸡花胶汤」店员特别提醒我地要先品尝一下鸡汤先再放食物。鸡汤浓郁,啖啖鲜甜,饮得出真材实,无落味精!而且仲有四块大花胶,鸡肉新鲜又嫩滑。趁等紧朋友嘅时候,我哋嗌左份「黄金鲜鱿」食住先。鱿鱼厚厚一片,有口感嘅同时亦好软滑,加𠹺薄身脆浆同邪恶咸蛋黄酱,真系好好味😋其他食材都好新鲜,选择亦多,我哋拣咗「牛魔王拼盘」、「杂菜拼盘」同「杂菇拼盘」贪心又贪方便,样样都有D。每款拼盘份量都好大,尤其蔬菜类,到最后我哋都冇办法食得晒。餐厅有播歌,有怀旧金曲,又有近期hit 歌🎶听完Beyond 之后有Dear Jane,新旧交替都几得意。店员动作勤快,会自动帮我哋收碟同加汤。我呢个「hot-potholic 」应该会时不时上去打边炉🤭

店员动作勤快,会自动帮我哋收碟同加汤。

咯咯鸡花胶汤
混酱