2020-08-19 695 浏览
其實都食過呢間幾次。疫情前有堂食。比較抵是個乳鴿。都ok! 不算好乾。但個生煎飽,我便覺得好一般。比起「祥興記」便差太遠啦。 小籠飽都正常。但個上海風味春卷,有啲似我去超級市中市場買急凍春卷自己炸嘅感覺。早幾日就試咗個鳳尾蝦卷,不過外面包着嘅嘢太厚(粉),所以都唔算好好食。另外又食過「特色牛肉炒米粉」,第一次打算叫,我滿有期待。誰不知道當侍應遞上呢個米粉嘅時候,我第一個感覺,就覺得似茶餐廳嘅沙嗲牛肉麵,變咗乾身米粉版。味道正常。但完全沒「特式」。😓真的有少少失望。但唯一嘅驚喜,就係佢嗰個椒鹽豬手,個皮整得好煙煙銀銀。都夠味,唔錯。不過講真藍小館嘅性價比比較低,唔算特別平。如果喺同一個商場裏便以同樣嘅價錢嘅選擇會更加多。