为友人预祝生日,早几星期已订位,但黎到竟然要等多廿分钟!老板仲话要一班坚持要坐房既疑似有米大陆客坐好,先会安排枱俾我地。订位服务系咪如同虚设?又系咪恰我地比较后生,冇消费能力食D好贵既菜式? 扰攘一轮,终于安排咗个近收银台既位俾我地,拿拿临点菜!腌濑尿虾:好得意既口感!腌完冇咗虾肉本身种爽脆,变得淋bat bat,但外壳依然系咁硬,要慢慢「梅」D肉出黎。虾肉咸香,佐酒一流!潮州拼盘(小):含四样小食,仲有同生日友人最夹既寿星公雕花海蜇爽口多汁,鱿鱼炒得香脆,另外两款炸野唔太食得出系咩,断估系类似鱼饼既野,不过油份唔多,几好食!炸蚝饼:好多只肥美蚝仔但完全唔腥,而且粉同蛋浆既比例好好,唔会有食落一口面粉既感觉。推介潮州小炒(左):有几种菜同鱿鱼、肉丝、海蜇丝炒成,有咬口既一碟小菜。粉丝杂菜煲(右):非常足料,用上汤煮成,冇落味精。蚝仔粥:又一推介!每一羹都有大大只只既蚝仔,汁多肉嫩,每人一碗唔多够喉卤水拼盘:可以自己拣拼D咩。我地拼墨鱼、鹅片、猪大肠,有几片豆腐垫底。只卤水味道较得几好,唔会好咸,鹅片同大肠等都好入味!绿豆糖水:一人送一碗。第一次食呢款糖水,几特别!绿豆去咗壳冇味,唔会
为友人预祝生日,早几星期已订位,但黎到竟然要等多廿分钟!

扰攘一轮,终于安排咗个近收银台既位俾我地,拿拿临点菜!
濑尿虾
拼盘
潮州拼盘(小):含四样小食,仲有同生日友人最夹既寿星公雕花

蚝饼
粉丝杂菜煲(右):非常足料,用上汤煮成,冇落味精。
蚝仔粥
卤水拼盘
只卤水味道较得几好,唔会好咸,鹅片同大肠等都好入味!
绿豆糖水
绿豆糖水:一人送一碗。第一次食呢款糖水,几特别!绿豆去咗壳冇味,唔会好似绿豆沙咁煲溶佢。

尚兴既食物质素一流,食咁多野每人二百有找,但服务态度真系极需改善喇!所以俾个中评。
2015-03-06
等候时间
20 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日