2019-10-07 1235 浏览
之前已经听过呢间以牛为主题嘅打边炉店 咁岩西环都有 所以去试下.-牛杂汤底- 🌟牛杂汤底胜在牛杂份量多特别系牛肺同埋牛肚 我本身好钟意食牛肺 所以呢样加左分 虽然一开始牛杂汤底冇咩味道 但系食耐左煲耐左牛肉味越来越重 个汤底越来越鲜甜超好饮🍲.-安格斯横隔肌- 🌟横隔肌位于肋骨内侧与横膈膜相连 肉味系牛中最浓 同埋最有入口即溶感觉.-澳洲五花趾-牛后腿肌腱嘅中心部份 系最弹牙嘅部位 筋同纹路比较多 口感脆有啲咬口.-脖仁-脖仁即系牛颈嘅核心部分 油花密密分布 入口柔嫩 而且有嚼头.-封门柳-初初见到呢个封门柳个名几特别所以叫左黎试吓 先知原来佢系横膈膜下面嘅一条柳 而且每只牛只有两细块 但系肉味超级浓郁 口感有少少实 都不错.🌟重点:跟佢时间煮 啲牛就超好食🌟我初初就系冇跟到😳渌得熟左小小
-牛杂汤底- 🌟
-安格斯横隔肌- 🌟