餐厅: 大都烤鸭
资讯:

2019-09-07 5478 浏览
#小秘书 呢晚约咗 #孙太 食 #生日饭🥳 适逢系 #星期五 嘅晚上,街外嘅人特别多,#千辛万苦 先可以上到车,由 #金钟站 过去 #尖沙咀,比预期时间迟大到😅好在我一早已经喺 大都烤鸭 订咗位,唔使 #主角 喺街等😉 最终我迟咗廿分钟嚟到餐厅,大家大致上已经谂好食乜🍚 我咁就得人,当然系无意见😚 嚟到「大都」当然要试吓佢哋嘅 #烤鸭 啦。不过我哋得三个人,就要半只试吓先🥢 #师傅 手功精巧,可以薄薄将鸭皮片出,薄到就连毛孔都见到🤩 一层皮、一层肉、再加 #京葱 #配菜 同 #甜酱,夹喺 #麽麽皮 入面,无油腻嘅感觉,层次感丰富👍🏻 之後我哋仲有叫咗 #小笼包、#素饺🥟 一样皮薄馅靓👍🏻 至於 #醉鸡、#剁椒什菌鲜淮山 就无咩特别,我觉得後者汁酱太浓... 一般啦!最後 #主角 要求加个 #虾仁炒饭,无谂过 #师傅 会加埋 #咸旦黄 落去炒,虽然真系炒得几 #乾身 同 #香口 嘅... 不过就 #胆固醇爆煲 罗😅埋单嘅时候,我哋先知道原来用 #银联卡 系有75折㗎🤩 谂住可以悭返一笔啦... 点知人哋张 #银联卡 过咗期、#ApplePay 又话唔Support😅 #侍应 见我哋咁失望

埋单嘅时候,我哋先知道原来用 #银联卡 系有75折㗎🤩 谂住可以悭返一笔啦... 点知人哋张 #银联卡 过咗期、#ApplePay 又话唔Support😅 #侍应 见我哋咁失望,补句话可以用 WeChat 微信 - 香港 比钱㗎... 不过无折罗🤨 系咪玩嘢先?
2019-09-06