2010-09-29
在網上看完食評之後, 看到水準像不錯, 便相約兩個朋友一同晚飯餐牌的選擇雖然有過百款, 但主要都係飯, 拉麵, 冷麵, 壽司同小食, 比起和民選擇少, 極其量只可算係一間便食店, 格調有點似日本地鐵站入面的咖哩飯店我食左:咖哩豬扒飯, 個咖哩汁其實都OK, 仲好欣賞幾件薯仔同紅蘿蔔, 切到大大粒, 不過件豬扒就極多肥膏, 食完滯到半夜兩點半, 難道反底脂肪作祟?壽司叫左一件三文魚, 兩件北寄貝, 一件珍寶帆立貝, 兩件蟹子, 料OK 新鮮, 但壽司飯唔好食, 一件一件叫, 所以以為平, 但其實唔係蟹腳拉麵: 湯底比較多油, 隻蟹腳幾大隻 (外觀上). 但原來無咩肉, 拉麵的質素一般, 價錢雖然平過DOMON, 但質素差好遠最好味只係個溫泉蛋, 糖心好味, 但其他食物都失望
我食左:
最好味只係個溫泉蛋, 糖心好味, 但其他食物都失望