2019-10-06 2346 浏览
又带朋友食海鲜,希望水准都继续keep到啦。佢话见ig有我食,专登嚟到hk探亲时叫我带路食。路易斯安那特色蟹饼Louisiana crab cake $96依个一定食硬佢!荳芽劲青劲草,个口青哂味,之一口习口蟹肉。多既程序系成旧都系蟹肉!沙律汁带少少辣提蟹肉鲜,整个都好鲜,唔洗拆蟹就可以啖啖肉,好食到好感动。Buffalo wings 水牛城鸡翼 $98皮劲脆,睇样都知。香酥松,流哂汁,好juicy多汁带酸,辣汁自己再调整。辣得嚟唔麻,超野味。西芹脆带清新汁,再食过下一只。海鲜袋三部曲 三、五、八种海鲜我地选三种 $398配卡姜蒜蓉汁 Cajun garlic butter。卡姜蒜蓉汁系多蒜蓉辣度由细到愈食愈有辣劲,但唔系麻or抢喉个种。上枱贴心帮我地影相先!之后摇个胀胀蓝袋。袋胀胀原因?再问多次!店员告之打气入去可以使海鲜更均匀地痴哂汁同海鲜本身鲜汁混合!唔会一旧旧汁唔混咁,开袋都靓!粟米好辣,痴哂汁。反而德国白肠保持到佢自己原先嘅味道。扇贝 Scallop 4件劲厚劲大件膏,郡边爽口好收埋到大量汁!口感劲劲子,软膏再食有咬感既一丝丝扇贝丝。海虾 Shrimp 10件一定要处理好壳再

依个一定食硬佢!荳芽劲青劲草,个口青哂味,之一口习口蟹肉。

Buffalo wings 水牛城鸡翼 $98

海鲜袋三部曲 三、五、八种海鲜

扇贝 Scallop 4件

海虾 Shrimp 10件
一定要处理好壳再放入去点哂d汁,愈食愈有辣劲,小心d饮下果汁先得。最紧要要起埋d蒜蓉,一定要!咁先够辣多香多浓,最正系我钟意既虾。

青口 Mussel 10件
储左好多汁系壳,用壳笔汁都得!青口有细嫩有中嫩size,10件都多汁多软肉,新鲜真系唔同d!

蟹肉卡邦尼意粉 Crab meat carbonara $138
大家都知卡邦尼creamy,加蟹肉丝or蟹肉都嫩嫩滑滑。仲有只鲜既温泉蛋系上面等你搞混。

多角度都有蟹肉,满满足感。少少烟肉硬中配蟹肉意粉更显后两者软中带丰富口感。

橙汁 Orange juice $35
依到果汁冰冻但唔会加冰上,唔会淡左味!nice!少少酸再甜返,解渴。

菠萝汁Pineapple juice $35
菠萝汁带点咸味,微微地唔过份,海鲜一流。
用餐时段
  • 路易斯安那特色蟹饼