其實喺土瓜灣不嬲都冇諗過會搵到嘢食,不過經開見到個門面都幾特別,店名仲要叫自己係二刀流😆但係無論門面,餐廳環境同埋食物質素一啲都唔二流,簡直係一流,其實經開感覺佢哋嘅門面係舊區都幾矚目。原來佢哋主打即燒串燒,同埋食材係日本豊洲空運到港。黎得日本居酒屋點可以唔叫刺身?👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻五點盛刺身佢哋嘅刺身質素口感非常高,非常之新鮮,同埋厚切啖啖肉一啲都唔係二流揸流攤。有口感細膩鮮美嘅三文魚(三切)甘甜爽口嘅帆立具(兩隻)因為有檸檬薄片夾住,所以食起上嚟嘅時候有一浸清香嘅檸檬味。顏色粉嫩,油份適中,有一浸好香嘅魚油味嘅中拖羅(三切)膠質豐富、油花散佈均衡,入口即融嘅油甘魚刺身(三切)魚肉細緻幼滑,入口即溶嘅深海池魚薄切,具獨特清爽口感,營養價值又高,絕對是不可錯過。推薦名物🌟黃金芝士西京燒 細細粒,一啖一口,一層嘅薄薄芝士包住,一口咬落去裏邊係暖笠笠嘅流心芝士,真係食完一粒又一粒,完全唔覺得漏。串燒自家製雞肉棒-雞肉結實柔嫩,配埋日本蛋黃一齊食,有種黏口又清甜,口感美味。燒秋葵-迷你版嘅秋葵,燒完之後外邊爽脆裏便軟淋,完全冇咗生腥味道。五花腩-五花籃食得多,不過燒完嘅五花腩係第一次試
其實喺土瓜灣不嬲都冇諗過會搵到嘢食,
不過經開見到個門面都幾特別,
店名仲要叫自己係二刀流😆
但係無論門面,
餐廳環境同埋食物質素一啲都唔二流,
簡直係一流,
其實經開感覺佢哋嘅門面係舊區都幾矚目。
原來佢哋主打即燒串燒,
同埋食材係日本豊洲空運到港。

黎得日本居酒屋點可以唔叫刺身
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
五點盛刺身
佢哋嘅刺身質素口感非常高,
非常之新鮮,
同埋厚切啖啖肉一啲都唔係二流揸流攤。
有口感細膩鮮美嘅三文魚(三切)
顏色粉嫩,油份適中,有一浸好香嘅魚油味嘅中拖羅(三切)
膠質豐富、油花散佈均衡,入口即融嘅油甘魚刺身(三切)

推薦名物🌟黃金芝士西京燒

串燒
五花腩-五花籃食得多,不過燒完嘅五花腩係第一次試,外邊非常爆脆,一啖咬落去爆汁又juicy。
雞胸軟骨-雞肉鮮嫩,軟骨爽脆又鮮甜。
燒白鱔-外邊爽脆,裏便非常之鮮嫩,咬落去仲有油脂同鮮甜嘅魚汁流出來。
食串燒嘅時候,仲有六款唔同口味嘅調味粉任君選擇,配合食串燒非常獨特。

清酒煮蜆
蜆粒粒非常之大粒又脹卜卜,鮮甜爽口,咬落黏黏哋又Creamy,配埋清酒汁,增加鮮甜口感。

燒紐西蘭羊架
Size啱啱好,唔太大又唔太細,咬落非常之鮮嫩,完全冇羊肉嘅蘇味,咬落有一浸肉嘅油脂味,加奶油味,嫩滑得來又爽口。

日式醬油燒飯糰
燒過嘅飯團外邊卜卜脆裏面軟林林,包住佢嘅爽脆紫菜一齊食,口感加味道,真的難以形容。10載好未成熟。😆

日本雪糕
柚子味嘅雪糕,清新得來,又有啲奶油香。

梳打水
巨峰梳打