2010-10-29
聽聞此餐廳消費怎高, 動不動都要成千蚊一個, 朋友話係報紙見到現在有假日半自助餐, 價錢只係298, 便立刻訂位試試。先講這裡的環境, 實在非常唔錯, 我們被安排坐窗口位, 外面是無敵的維港景色, 下午都已經好吸引, 相信夜晚一定更漂亮! 食物呢, 假日半自助餐包括香檳任飲同有2個自選主菜, 另前菜、炒面、炒飯、炒菜任點; 香檳對我來說一點不吸引, 因小人不飲酒, 如好杯中物的朋友, 飲個五六杯已經回本, 可憐我只有飲茶.....至於食物呢...前菜 ~ 有沙律菜、粟米、蕃茄、車厘茄、枝豆、紅腰豆、溫泉蛋、日式螺肉、八爪魚, 除咗溫泉蛋, 其餘的都是非常廉價的菜色, 唯一可取的是伴沙律的麻醬 主菜 ~ 每人可選2個, 我們要了大蝦、帆立貝、簿牛扒、照燒雞扒; 大蝦好味, 大隻、肉質亦佳; 簿牛扒都好, 中間包咗蔥一齊煎, 好香口; 帆立貝朋友話都唔錯; 雞扒呢, 個人認為吉X家好味D 單尾 ~ 有炒什箘 、炒什菜、炒飯、炒面; 全屬一般貨色另送 ~ 燒鮑魚仔及骨頭腸; OK 啦總括而言, HKD298 + 10% 這個價錢食以上的食物, 小人實在覺得唔值, 亦唔會再光顧; 不過,
至於食物呢...
單尾 ~ 有炒什箘 、炒什菜、炒飯、炒面; 全屬一般貨色
另送 ~ 燒鮑魚仔及骨頭腸; OK 啦
總括而言, HKD298 + 10% 這個價錢食以上的食物, 小人實在覺得唔值, 亦唔會再光顧; 不過, 如果以後有人請我去食夜晚, 就另作別論。