2021-08-11 1801 浏览
约左阿爸阿妈食住鸡煲,打住边炉,睇住大电视欣赏奥运会闭幕礼,一大享受,今届香港成绩真系非常好。湾仔站C出口,过马路行去3分钟左右,到海德中心2楼「新南苑私房菜」,服务员态度不错,闲时同阿女玩下,倾计,家的感觉。鸡煲任食有辣度可选, 先食一个小辣, 再叫一个唔辣比小公主。件件都系滑鸡件, 啖啖肉, 香喷喷。配搭脆卜卜油炸鬼。食返罐冰冻可乐,解热气,爽。饮品柜都系任饮架。。韩式饮品,马蹄爽,台湾凤梨乌龙茶等等。。。火锅汤底就拣左比较特式的 花甲蟹窝。。有个南瓜冰蜡笔小生浸温泉咁, 好有心思。有3款海鲜/至尊/牛魔王, 食肉兽家庭就拣左牛魔王餐, 有美国黑毛和牛肉眼, 安格斯牛小排, 美国肥牛。。仲有纽西兰羊肉卷,美国肥牛心片。。。我地仲追加左台湾鸭血(好滑),包心丸(流心弹牙),墨汁墨鱼丸(超级非常咁弹牙,带点软糯添)。。。食完已经劲饱最后每位一小瓶3.6北海道牛乳奶冻, 阿女食埋我个杯。。。仲有独立房间,每人头加20元咋, 增加私人空间感。非常满足的一晚。

鸡煲

火锅汤底就拣左比较特式的 花甲蟹窝。。

有个南瓜冰蜡笔小生浸温泉咁, 好有心思。
花甲蟹窝

仲有纽西兰羊肉卷,美国肥牛心片。。。

墨汁墨鱼丸

食完已经劲饱
最后每位一小瓶3.6北海道牛乳奶冻, 阿女食埋我个杯。。。
奶冻

仲有独立房间,每人头加20元咋, 增加私人空间感。

非常满足的一晚。
2021-08-08
鸡煲