2019-08-01
今日係一個特別既日子,所以我地搵左間高級日本料理 - omakase食!首先黎既係前菜,第一款係炸番薯片,食得岀新鮮,唔會有過份調味,即使係室溫,都不失水準。另一前菜有日本嘅南瓜、腐皮、豆腐,各具特色,口感特別,配上特製醬汁,誠意十足!特別係豆腐,豆味重到不行!跟住,當然唔少得刺身啦!魚好新鮮,配上特製酸汁,非常惹味!鮮味海膽配拖羅,簡直就係完美!燒物有一份超大份量既西京燒銀鱈魚,好入味,口感順滑,絕對水準以上!黎到精彩既壽司拼盆,包括有牡丹蝦、石垣貝、熟成五日嘅拖羅、帆立貝、左口魚邊,牡丹蝦非常大隻,帆立貝亦係大隻到一啖食唔哂,全部都十分好味同特別,餐廳壽司嘅選擇係平時比較一難遇到嘅!之後黎左一份玉子,聽店員介紹,係用左海鮮高湯整的,所以有點甜亦有點咸。食落口感特別,軟綿香滑,味道亦幾驚喜。下一味係蜆肉麵豉湯,用料豐富,味道簡而鮮。最後嘅甜品有來自日本嘅水果,山梨縣水蜜桃,好甜,好多汁,完美!整體除左食材高級之外,餐廳嘅服務亦十分貼心,定時換毛巾,加熱茶,亦附上濕紙巾俾我地準備食壽司。另外,店員好貼心話俾我地知download餐廳嘅app有95折,所以大家去嘅話記得download啦
下一味係蜆肉麵豉湯,用料豐富,味道簡而鮮。
整體除左食材高級之外,餐廳嘅服務亦十分貼心,定時換毛巾,加熱茶,亦附上濕紙巾俾我地準備食壽司。另外,店員好貼心話俾我地知download餐廳嘅app有95折,所以大家去嘅話記得download啦!