2022-04-21 441 浏览
之前都有食过呢间台式餐厅,真心觉得唔错👏🏻心血来潮谂起佢,又想再试下佢地嘅其他野食☺️我地今次叫咗两个lunch set:🐥原味台式卤肉饭+秘制手撕鸡 ($63)卤肉味道调得岩岩好,肥瘦适中,送饭一流❤️而手撕鸡食落有点太浓味,适合同饭一齐食🍚鸡手撕得较大件,份量十足,好有口感😊配菜方面有辣青瓜粒,卤花生同半只卤水蛋,全部都好够味,成个餐变得更丰富,食得好滋味😋🐷关庙面清汤底秘汁猪扒 ($58)面底有得比你拣:关庙面 / 刀削阔面 / 台式拉面,之前试过刀削阔面觉得较焾身,反而今次我地拣嘅关庙面意外地好弹牙,比较硬身,食到心心眼😍至于秘汁猪扒都好入味,肉质软焾,个秘汁系日本照烧汁嘅味道,好惹味😋🧋招牌珍珠奶茶珍珠好Q弹,奶茶味道岩岩好,无特别叫少甜都唔会觉得太甜🤎🧋茉香珍珠奶茶茉香茶味好浓郁,但都无盖过奶茶嘅香滑,好满足🧡我地等外卖时见佢地都准备得好快,加上食物同服务都唔错,下次一定会再黎支持小店🤗

🐥原味台式卤肉饭+秘制手撕鸡 ($63)

原味台式卤肉饭+秘制手撕鸡

🐷关庙面清汤底秘汁猪扒 ($58)

关庙面清汤底秘汁猪扒

🧋招牌珍珠奶茶
珍珠好Q弹,奶茶味道岩岩好,无特别叫少甜都唔会觉得太甜🤎

🧋茉香珍珠奶茶
茉香茶味好浓郁,但都无盖过奶茶嘅香滑,好满足🧡

招牌珍珠奶茶  &  茉香珍珠奶茶

2022-02-12
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
原味台式卤肉饭+秘制手撕鸡
关庙面清汤底秘汁猪扒