2008-04-03 13 浏览
一行九人,訂左8:30pm,但差唔多9:00先安排入座,餓死左!即刻坐低點左8個菜:馳名豉油皇乳鴿:2隻,一上碟已覺得個賣相好靚,他們並不是一開四,而是一開六,食落口有好濃好香的豉油老抽味,而且肉汁鮮嫩,又真係出奇地入味喎!乳鴿有肉食唔係瘦猛猛,食到lam lam利!!粟米斑塊:斑塊同粟米汁分開上,令斑塊唔會林晒,而一食就知魚塊有魚味,一定唔係急凍魚柳,炸得香口之餘,又能保持魚的鮮味,而且配埋個粟米汁,有口感!友人話d汁可唔可以當粟米”巾”飲tim!可想而知!琵琶釀豆腐:本來以為普通貨色,無甚特別,典知食落口,d魚肉勁香勁好味!彈牙又香口!我都忍唔住食多舊!真係估佢唔到!金銀蛋莧菜:呢個真係普通貨色,中規中舉,叫做有菜食!不過金銀蛋是足料有餘的。1/4乳豬:不得不叫的招牌菜,自設火爐自家燒,等位時見火氣十足,厲害!上檯滿有期望,皮是脆的,皮肉分開,不過肉斬得過碎,食得不夠暢快,本人比較喜歡連皮帶肉的乳豬,口感較充實是也!生炒咕嚕肉:賣相佳,用藍色碟盛上,形成藍橙對比顏色!不過酸,不過甜;不過肥,不過瘦,一句講晒:掂!豉油皇炒麵:用芽菜炒,爽口不油膩,good!o者o者生菜煲:一上檯,侍
即刻坐低點左8個菜:

豉油皇炒麵:用芽菜炒,爽口不油膩,good!

o者o者生菜煲:一上檯,侍應開蓋攪,sa sa 聲白煙冒出,色香味俱全,必叫之選!

環境:清潔衛生的,有卡位,二人撐檯腳之選。
服務:侍應服務令人滿意,唯留下支客太惡了,要飲涼茶降下火。