2019-06-27 4757 浏览
怡翠轩系我同个朋友嘅lunch饭堂,食左成10年都有了!近几年仲可以系app订位,电话唔洗打。呢几年来,餐牌都转左好几次,不过仍然保持水准。食物选择都算好多,点心,前菜,汤羹,小菜,烧味,炒粉面饭,甜品,咩都有,总有野岩你食!我地平时有几款菜式系必食嘅。茶方面,我地会点碧螺春,茶味香而唔苦,仲会有个蜡烛仔点住,保持温度。佢地出名嘅点心应该系柠香叉烧酥。而我地就钟意食佢地嘅蛋挞仔,新鲜又唔太甜,建议大家一坐低就好叫左蛋挞仔先,呢几次去食,1点钟就话卖晒。钟意饮汤羹嘅你,一定会钟意呢个黑松露竹笙羹,好香浓嘅黑松露味,加少少胡椒粉,简直系人间美食另一样必食嘅就系呢个樱花虾虫草花炒粉丝,香喷喷,炒得相当有镬气,好惹味!甜品嘅推介就系燕麦芝士饼,好味

我地平时有几款菜式系必食嘅。

黑松露竹笙羹

甜品嘅推介就系燕麦芝士饼,好味
黑松露竹笙羹