2023-10-12
昨晚於尖東的「家全七福酒家」晚飯,體驗一下富豪級嘅粵菜,出色的服務和舒適的環境,果然有水準⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雅緻舒適的用餐環境,融合了現代與傳統元素🏮🪞⚱️,飯桌距離空間合度,提供了足夠的私密性,讓我們能夠安心享受美食和交談。員工態度熱情友善,亦相當專業地提供了詳細的菜單解說👍👍👍酒家以炮製鮑參翅肚享負盛名,這道雞茸燴官燕絕對係驚絕之作,滑嫩的雞茸和滋潤的官燕完美融合,湯頭入味香濃,又不致掩蓋清淡嘅官燕,口感細膩,果然係富豪級美食🤩🤩🤩釀焗鮮蟹蓋以新鮮的蟹肉,烤至金黃酥脆。每一口都散發著🦀蟹肉的鮮甜和焗蓋的香氣,啖啖精華,確係回味無窮😋😋😋。燒雲腿大地田雞片,心思地將田雞腿拆骨起肉,完全展現了廚師對食客嘅貼心,以及細緻嘅烹飪技巧👏👏👏彩椒炒手切牛肉絕對係色香味嘅演繹,油雞樅菌炒四季豆,簡簡單單嘅食材都可以製作超級美食,真心佩服👨🍳瑤柱荷葉飯🥢、生磨合桃露🫚、鴛鴦棗茸糕和懷舊芝麻卷,呢啲歷久不衰嘅懷舊美食,𠄘傳多年嘅巧手製作🥄🥣,也都讓我留下了深刻的印象。真心說,食品嘅製作以及服務絕對係無懈可擊,就格價而言確係小小貴,-餐飯就是人家幾十年嘅歴錬,想到這點還是覺得很有價值💡💡💡💡💡
錬,想到這點還是覺得很有價值💡💡💡💡💡