2022-10-09 1793 浏览
原本预约既日子因为装修时间更改而需要改期,店员致电可以改早于旧舖或改迟些于新舖用餐,最后拣左新舖🥰虽然变左每位计价(午餐是880起另加一)需要用餐前几日㨂好菜式, 不过可拣3前菜3主菜1菜1饭,仲有甜品3款(不用㨂),对于用餐人数不多既我地,可以试到款式更多(最好其实系4位去,因为有部份款式不适合3人或以下)如果主菜3款㨂晒海鲜会贵些少。新环境因为多植物好清新舒服,枱数唔多,难怪咁难订枱。都系第1次试豆腐花做既前菜,桂花糖同冰肉都好特别用筷子夹开系脆到有声,而且好多料包在芋泥里面食左2个前菜突然上主菜,不过当然要趁热食啦!不愧系招牌菜,真系好好味!食完正想问系咪漏左个前菜的时候就出场啦,店员表示岩岩烧好。果然系正!蟛蜞膏系蟹膏,不过好鲜味唔会太咸,豆系新鲜豆拆既,虾仁爽口个粥底系劲滑食唔到鱼同米,虾肉放系粥里面,好清甜健康既一道菜,不过可能我口味偏好浓味,觉得对我黎讲太清淡好多樱花虾好味,最后我连菜汁都饮晒炒饭粒粒分明,不过鲍鱼切到有d细粒,蟹肉亦变晒一丝丝,唔细睇以为食紧普通炒饭,另外觉得可以再咸少少。最后上甜品三款,杏仁菜,红豆糕,杞子雪糕。杏仁茶好好饮,微甜系我喜爱既甜度。另外2

新环境因为多植物好清新舒服,枱数唔多,难怪咁难订枱。

都系第1次试豆腐花做既前菜,桂花糖同冰肉都好特别
二年陈桂花冰肉豆腐花

荔甫鸭盒

用筷子夹开系脆到有声,而且好多料包在芋泥里面

鸡油花雕蒸蟹配陈村粉

炭火厚切叉烧

蟛蜞膏系蟹膏,不过好鲜味唔会太咸,豆系新鲜豆拆既,虾仁爽口
蟛蜞膏豆仁炒本湾甜虾仁

鱼米粥虾籽琵琶虾

好多樱花虾好味,最后我连菜汁都饮晒
猪油渣樱花虾炖大白菜

鲍鱼蟹肉姜米炒饭

另外2款都好足料。
甜品三味

整体黎讲用餐水准都相当满意,环境舒服,午餐只做一轮,逐道菜可慢慢食,我地食左差不多2个钟好写意,有机会如果约埋朋友又订到枱都会再来试4位以上先点到既款式。
二年陈桂花冰肉豆腐花
鸡油花雕蒸蟹配陈村粉