餐厅: 鮨文
资讯:

2018-06-21 394 浏览
食过香港好多omakase包括米芝莲,多数都在港岛区,今次专程入元朗,仲要食之前两个小时才book位,估唔到又book到!环境算大,坐满哂人,我地被安排坐角落近大门口位,但非常挤迫,基本上隔离既人倾计完全听哂,人地打个乞痴d气都传到来🙄价钱同中环湾仔差不多,但环境和舒适度同茶餐厅一样嘈杂,d位仲逼过大排挡...好彩既系sushi chef有礼貌之余也会take care每位客人。Prepare食物时佢会高调d有好多动作,似系China town果d 铁板chef表演比外国人睇ge方式,但我唔buy呢套,食物质素才最重要。Order左$530 & $800的omakase,chef好好话可以share,因为大部分其他都唔会咁自动offer,所以值得一赞!同埋好多chef身边都有徒弟帮手,但sushi man可以一个人take care哂咁多客人,好嘢!但寿司功力以呢个价钱不算很好,因为有三件会跌饭粒,其中一只虾都跌埋。最新鲜系sea urchin cup同埋一开头的刺身,系非常juicy。反而寿司饭上面的鱼就average货色,温度入口怪怪的,味道唔突出,一般日本料理店都有这种质素。但最

但最抵赞的系食完一啲都唔口渴,我食过好多间评分更高的,味道更好的,可惜食完就不停灌水,所以sushi man算系咁la。
2018-06-20