2017-04-22 443 浏览
我同好多日本男士一樣,放咗工之後都唔願即刻返屋企嘅,最鍾意就係約埋啲同事飲吓嘢食下飯,吹完一輪水先返歸,咁樣真係可以減輕每日嘅工作壓力今日喺太古做完嘢,順道去康怡食飯,一入門口就比我見到爐端燒,估佢唔到係和民喎。質素唔差價錢又抵食坐低第一時間叫串燒試吓,個人情有獨鍾免治雞肉串,雞肉嫩滑而且夠鮮味,以秘製汁燒,食嘅時候仲有鮮雞蛋汁果然錦上添花.幾個月冇去日本掛住 Fuji Mountain 即點一杯涼透心嘅同名特色飲品近期食得太多肉一定要搵啲新鮮蔬菜來平衡一下。講到沙律,一定食 饗・和民沙律 啦! 半份$43 或 全份$78, 驚食唔晒嘅就可以揀half. 嫩綠的沙律菜清新鮮甜,配上我like的日本南瓜同埋蓮藕,靚食材再添上特製的沙律醬,perfect 的開胃前菜中午落左場大雨,夜晚即刻涼返,咁就乘機食過火口鍋啦!北海道豚肉使用都只係賣$98堆到成座火山形態咁樣,好有特色呢!賣相已經相當吸引眼球。湯底用上辛辣嘅泡菜,豬肉及各樣嘅蔬菜,味道惹味但又唔會話係勁辣嘅,配搭得好好味。到最後都係忍唔住要追加一個豪華刺身盛合 $328。全部都係產地直送超新鮮,呢個價錢真係抵到叫晒啲朋友嚟食連水果紅茶
果然錦上添花.
幾個月冇去日本掛住 Fuji Mountain
即點一杯涼透心嘅同名特色飲品
堆到成座火山形態咁樣,好有特色呢!賣相已經相當吸引眼球。
到最後都係忍唔住要追加一個豪華刺身盛合 $328。
全部都係產地直送超新鮮,呢個價錢真係抵到叫晒啲朋友嚟食
連水果紅茶都靚過人
下次到太古辦公再會