2022-08-06 747 浏览
今日黎銅鑼灣嘅極尚大喜屋食午市放題,坐位好寬敞,坐得好舒服。依家有qr code 落單好方便。野飲有得揀一般汽水,無糖系列都有架,亦有自家冷泡茶可以飲,我就揀咗白桃烏龍茶,清淡解渴唔會太濃,亦好細心有熱飲櫃。上菜速度幾快,手機落完十分鐘內都有,熟食夠熱辣辣。佢啲灸燒壽司好好食,尤其是左口魚壽司,唔會太肥膩,又有甘香,幾推薦。三文魚刺身比較厚切,食落有口感,油脂唔算好肥,一啲魚腥味都冇。希靈魚刺身就好有鮮甜味,忍唔住嗌多客食!燒物方面我覺得燒菠蘿唔錯,本身夠甜亦好多汁,中和番其他大味嘅菜式。燒羊架算tender,冇乜膻味,配上簡單嘅黑椒粒已經好開胃。牛肉壽喜鍋湯底香濃,醬油湯香甜,牛肉片同娃娃菜好入味,熱辣辣嘅湯加上生雞蛋撈埋一流!甜品方面有啲少見嘅韓國牌子雪條雪糕,其中有朱固力堅果脆皮雪糕,同埋珍珠奶茶雪條。咬落真係有粒粒珍珠,配上濃厚黑糖味,十分之滿足啊!下次一班人聚會都會選擇黎呢度食多次,環境同上餐速度都令我想回頭。

依家有qr code 落單好方便。

上菜速度幾快,手機落完十分鐘內都有,熟食夠熱辣辣。