一直都有睇開openrice o既食評,但係寫就真係第一次。事源我男朋友初四o個時要o係kwai fong返工所以我就同佢o係返工前食個lunch吧~呢篇係一篇遲o黎o既食評~1月29日不過真係想記低希望餐廳老闆可以留意到,改善一下吧!餐廳外: 在門口看到的menu是用幼筆寫的,字很細,而且很潦草,其實可以改善下 是日因為是初四,價錢好似不同,而且有加一點餐: 點了2set 1.法芥香草海蝦龍脷意枌 2.瑞士汁海蝦xxx飯(忘記了,因為這客最後取消)等了5分鐘,廚房有人出來說沒有海蝦於是個waitress(叫佢做A)俾了2個選擇: 1.另選 2.唔介意無海蝦,照上之後我問她,海蝦會唔會有其他代替(eg.一條腸or一塊火腿都好),答案是不可以!A仲要同我講其實海蝦唔係D咩,係2隻蝦仔咋@@於是我同男友嘗試睇下有無其他選擇,不過我真係唔想食其他,所以決定無海蝦都算而男友都選了很久,實在唔知要咩好,就選黑椒汁西冷扒,不過想改其他任何汁(因為男友唔食黑椒)於是叫了waitress(叫佢做B),同佢講返要咩,點知B話唔可以轉
事源我男朋友初四o個時要o係kwai fong返工
所以我就同佢o係返工前食個lunch吧~
呢篇係一篇遲o黎o既食評~1月29日
不過真係想記低
希望餐廳老闆可以留意到,改善一下吧!

是日因為是初四,價錢好似不同,而且有加一

點餐: 點了2set
1.法芥香草海蝦龍脷意枌
2.瑞士汁海蝦xxx飯(忘記了,因為這客最後取消)

等了5分鐘,廚房有人出來說沒有海蝦

A仲要同我講其實海蝦唔係D咩,係2隻蝦仔咋@@

於是叫了waitress(叫佢做B),同佢講返要咩,點知B話唔可以轉走黑椒汁

o個下真係............,無海蝦都算,又要人改叫其他,連轉個汁都唔得

於是同A講,A就話可以轉,仲問我地:"係邊個話唔轉得KA?"
最後改o左個蒜蓉汁西冷扒俾我男友

搞左一輪,終於落實有咩食la,o係放棄唔要海蝦o既情況下,佢無啦啦又話加塊三文魚俾我代替wor(如果一早講明有其他代替咪好law,我o地就唔駛轉)

好la~

上面o個d係服務,而家呢個係食物

我地要左白湯,
味道比較淡,仲要其中一個碗係崩o左一大塊

個碗爛成咁,其實不應該再用!

我個
法芥香草海蝦龍脷意枌 味道 ok la~好過一般茶記o個d小小,不過其實無咩特別

之後男友o個個
西冷扒都到la,一睇.........點解係黑椒汁ka???!!!
又話轉俾我o地
再睇下錶,得返唔夠半小時食,於是男友唯有"不"走d黑椒汁,叫個waiter求其俾過兜汁佢自己加

公道小小,其實男友話個扒味道ok的

唉!!!!呢一餐真係............

希望改善下吧!!
法芥香草海蝦龍脷意枌(加o左一塊三文魚的)