2022-08-02 427 浏览
平时都好钟意打边炉,但系又好怕肥,《渝味晓宇重庆老火锅》打破呢种旧观念,最近邀请左生酮饮食达人唐贝诗Lydia Tong合作,联乘设计出一套生酮火锅,可以食住瘦 ‼️真系健康既一餐😍今次拣左位于沙田既分店,环境干净企理,座位好宽敞,坐得好舒服!鸳鸯锅生酮养生花胶鸡锅汤料入面有三黄鸡,花胶,虫草花,杞子,店员讲成个汤头最少要煲6个钟,相当清甜普通辣大红锅经典嘅四川汤底,越煮越香,越煮越辣!美国Prime 牛小排 雪花均匀,肉质好嫩,牛肉味浓郁~海带面海带制成嘅面条主要系纤维,卡路里接近系零😍比一般面质爽脆,外形有啲似粉丝,但食落去好爽口手打黑松露墨鱼滑超香黑松露味,质地好Q弹,超中意手打虾滑虾滑好香浓虾味,但牙爽口仲有啲蟹子添!功夫莴笋片好健康,中和返食完肉嘅油腻。食落爽甜珊瑚蚌好弹牙爽口,食落满口都是海鲜鲜味,一分钟即食我地就试左生酮杂莓梳打同青柠梳打,饮落好清爽解渴好适合夏天餐厅都好贴心,我最钟意佢可以选择叫一份/半份,就算人少少都可以试多几款。全部食材都好新鲜,值得推介🫰🏮渝味晓宇重庆老火锅🏮📍地址:沙田沙田正街18号新城市广场一期7楼709号舖

鸳鸯锅生酮养生花胶鸡锅

普通辣大红锅
经典嘅四川汤底,越煮越香,越煮越辣!

美国Prime 牛小排
雪花均匀,肉质好嫩,牛肉味浓郁~

海带面

手打黑松露墨鱼滑
超香黑松露味,质地好Q弹,超中意

手打虾滑
虾滑好香浓虾味,但牙爽口仲有啲蟹子添!

功夫莴笋片
好健康,中和返食完肉嘅油腻。食落爽甜

珊瑚蚌
好弹牙爽口,食落满口都是海鲜鲜味,一分钟即食

我地就试左生酮杂莓梳打同青柠梳打,饮落好清爽解渴好适合夏天

🏮渝味晓宇重庆老火锅🏮

📍地址:沙田沙田正街18号新城市广场一期7楼709号舖