2021-03-25 703 浏览
今次又约咗中环之友食饭,今次由佢发办拣餐厅,我就去到现场就得。到咗先知系成日喺IG见到嘅拾伍。店主之前葵广开服饰店,就算中环开店都继续坚持本业,所以四层嘅餐厅,二楼就系卖嘢;三楼系餐厅位;四楼系天台但同时有餐桌,不过都几多人帮衬。宫崎南蛮炸鸡弁当 $88最靓嘅打卡美食,以花布包裹住便当,慢慢打开再揭开木盒就系主食,有两个饭团、炸鸡、青瓜、沙律菜等等,望落好丰富,预返时间慢慢打卡。烟三文鱼牛油果蟹籽沙律 $97沙律一层一层嘅貌相十足蛋糕一样,加上鲜艳嘅蛋黄放喺顶层,一见到已经令人心情愉快,捣烂个蛋黄果下好治愈。Dirty Mocha $52一睇就知够脏脏,入口有香浓朱古力味同少少咖啡味,甜得嚟又唔腻,不过记得唔好用手拎起个杯,会整污糟只手呀。金丝黄菊雪梨茶 $88茶料用花花碟盛载,可以自己夹到玻璃茶壶之中再慢慢焗茶,令饮茶不止于茶的味道,亦可以慢活感受平常生活小细节。顺手去二楼睇,见到有衫同生活小物,大家可以食饱再shopping,或者下次经过斋买都得。现场仲有好多vintage装饰,不妨每一层慢慢睇、慢慢影。餐牌

宫崎南蛮炸鸡弁当

宫崎南蛮炸鸡弁当