2010-08-24
知道今日要在尖沙咀食飯,所以一早在openrice揾食揾到一隻豬,好想食 "黑菘露....豬"去到見到菜牌,要兩日前預訂,,點解一眾網民無人係到提醒下,真係失望到谷底,於是揾咗隻代替豬"天下第一豬"個名真係夠勁結果係一隻乳豬,不過隻豬都算皮脆至於味道.......其實我覺得乳豬d味全部都交付比d乳豬醬,只要嗰醬好味隻豬就好味(例:$198)失望之際,揀餸都無心機 於是揀咗兩個得奬菜,同一隻雞鴛鴦腐皮千層--------個淨腐皮好香豆味好滑,但另一個就我就覺得一般,裡面的菜好爽口,但有層海帶,d醒味蓋過晒其他d味鴛鴦雞------------同上面嗰隻餸就係兩個世界,一個淡口健康,而哩個就濃味惹味做主道,加上田雞配烏雞真有新鮮感,由於用餐廳用菌做主題,所以哩個都不例外,加咗蘑菇同其他種類ge菇古法鹽焗雞---------其實我就唔覺得係真正的古法,但係可讚ge地方係,隻雞就算唔用沙薑汁係雞肉裡面都有沙薑味??燒伊麵--------要炒得好ge伊麵一定要多油而哩度都一樣,但嗰隻黑色ge唔知乜菇就真係好香 埋單時有 hsbc,hang seng白白金咭有15% 折扣,哩個優惠都算大方,最後7
揾到一隻豬,好想食 "黑菘露....豬"
去到見到菜牌,要兩日前預訂,,點解一眾網民無人係到提醒下,
真係失望到谷底,於是揾咗隻代替豬"天下第一豬"個名真係夠勁
失望之際,揀餸都無心機 於是揀咗兩個得奬菜,同一隻雞
埋單時有 hsbc,hang seng白白金咭有15% 折扣,哩個優惠都算大方,最後7個人都唔駛 $1300