2020-05-27 4864 浏览
今日去左尖沙咀食晚餐, 去左食韩国野, 但呢间餐厅唔系系韩国街, 系厚福街H8上面去到餐厅, 就见到人山人海! 星期一都全场爆满! 好彩朋友有BOOK位, 如果唔系应该有排等餐厅环境好有韩国气氛食物选择都几多, 基本上你叫得出既韩国食物都有, 炸鸡, 炒年糕, 饭卷…….而我同朋友就拣左以下三样野食:半份炸鸡 (甜辣): 估唔到半份炸鸡既份量系咁多! 除左炸鸡之外仲有好多炸物配料, 炸薯块, 薯条! 炸鸡食落去真正做到外脆内嫩, 入面仲有肉汁, 鸡上面既甜辣酱汁, 同炸鸡好夹, 真系食唔停口, 佢仲有四款酱汁比你点, 另外个腌萝卜都好好味, 食完炸野, 食佢有一种清新既感觉串串鱼糕汤: 个汤清甜, 又有个炉不停加热, 入面有好多款既食材:鱼糕串, 萝卜, 香菇, 鸡蛋, 仲有乌冬, 相当丰富! 食呢D小食, 真系劲有韩国味道!炸虾饭卷: 呢个又系劲足料既韩式紫菜饭卷, 有10大旧紫菜饭卷, 饭卷既材料有萝卜, 蛋, 炸虾, 青瓜, 整体配搭得好出色, 炸虾咬落去仲系好脆! 食完呢间韩国餐厅, 终于明白点解会人头涌涌, 食物有质数之余, 店员既服务又有礼貌, 真系食得好满足!
今日去左尖沙咀食晚餐,
去左食韩国野, 但呢间餐厅唔系系韩国街, 系厚福街H8上面

去到餐厅, 就见到人山人海! 星期一都全场爆满!
好彩朋友有BOOK位, 如果唔系应该有排等

餐厅环境好有韩国气氛

而我同朋友就拣左以下三样野食: