2024-01-08 25 浏览
星期六放半昼,放工同朋友到尖咀韩国街食韩国野😆一街都系韩食店,一时间唔知拣边间好添。望左阵决定食转角位呢间韩文字餐厅,旁边有细字写住叫Maido,唔写真系唔识读😆店员应该唔识广东话,佢手语示意落单写纸仔,都好吖唔洗指手画脚😆落完单便送上韩式前菜,个人觉得个薯仔几好食,有蒜油香😋⭐酱油炸鸡翼餐牌内炸鸡,咁叫个烧鸡翼过下口引,所谓的酱油原来系柚子酱,甜甜酸酸都几好,但鸡翼本身无调味,所以食完个鸡皮后就偏淡了。⭐炒韩式猪血肠除左主角猪血肠,仲有年糕、椰菜、红萝卜、洋葱、粉丝等同炒,酱汁微辣几惹味,猪血肠软软糯糯口感特别,意外地无腥味,几好食㖞😋⭐石锅牛肉拌饭上枱时热辣辣香喷喷劲吸引,避免太多饭焦,即刻落辣酱捞一捞先,怕太辣先小试牛刀落少少酱,微辣饭香口,饭焦有口感,加上蛋汁劲正吖🤤叫太多好饱呀,食净左少少饭同配菜,下次都系唔好贪心叫咁多嘞。

落完单便送上韩式前菜,个人觉得个薯仔几好食,有蒜油香😋

⭐酱油炸鸡

⭐炒韩式猪血肠