2020-07-18
點解,點解,疫情之下仲要番工?!全日都要戶外工作既我,唯有搵間空曠夠大望落又乾淨既餐廳試下啦。平日自己好少黎荔枝角,誤打誤撞見呢間幾岩食,價錢又ok, 就入去啦~~~即刻睇下食左咩印尼沙爹串燒春卷配黄薑飯$70左右,加左$6 要凍蘋果茶串燒個樣好靚,唔講唔知係素!舊 "肉" 有少少楜椒幾惹味,裡面竟然可以仲有 d肉汁!非常高質! 春卷同蝦餅都脆口唔油,春卷裡面有調過味既蘿蔔絲,細細條岩岩好流心蛋配黄薑飯,飯粒充滿黄薑味又唔會過濃,夠晒正氣,岩我!飯粒都好味,有家既感覺。仲有,呢到有 d飯堂feel, 有自助湯同前菜,個湯非常青甜,夏天飲落好舒服!前菜有好多款,我揀左呢三樣,薯仔沙律,酸青瓜同醃蘿蔔,正正常常啦,但以我黎講後兩樣就略酸,食兩三舊就夠。睇埋個環境啦,我係過左繁忙時間既下午食既,疏疏落落坐得好舒服!素食都有咁多款選擇,好開心!如果有機會會再食!作為一名打工仔,疫情之下仲要戶外工作,真係好鬼驚,但見到條街仍然仲有好多人工作緊,大家加油啊!!
即刻睇下食左咩
印尼沙爹串燒春卷配黄薑飯$70左右,加左$6 要凍蘋果茶
串燒個樣好靚,唔講唔知係素!
素食都有咁多款選擇,好開心!
如果有機會會再食!