2020-05-10 1476 浏览
今日母亲节,带屋企人去食饭,因有小朋友所以揾间有房既餐厅。人数4+1打电话订座时问如果book房有冇最低消费,佢话你咁既人数应该都过,但冇提及过金额,咁我就assume你冇minimum charge啦,因为问接线生都冇讲。到咗入座时间见到间房咁大,可以坐到十个人就再问多次有冇minimum charge,佢就话要五千几啦,个问题系点解订既时候唔讲呢?之后再揾埋经理,佢就recommend我地每人叫个中间价钱既厨师发辨 $1180一位,但我原本打算叫两个厨师发辨加其他小食既,可以试吓其他菜式。因为母亲节缘故,都唔想再同佢理论落去,所以叫左四位厨师发辨。我地七点开始食。第一道𩠌头盘有三款,七点钟上,我地都好肚饿,好快食晒,都好食既。第二,三道𩠌都接住上,有刺身同一只生蚝,之后恶梦就开始了。。。第四道足足隔左40分钟先上,有问过服务员,佢既解释系厨师控制住个时间㖞⋯⋯我都系第一次听。第五道等多20分钟。。。。第六道等10分钟。。。第七道等25分钟,然后上甜品啦,正当大家以为甜品系最后一道而大家都未饱既时候,佢又上多两件寿司😥埋单九点半,成餐饭食左两个半钟🤦🏻‍♀️有小朋友既家长都应该知道其实

我地七点开始食。
埋单九点半,成餐饭食左两个半钟🤦🏻‍♀️有小朋友既家长都应该知道其实好晏了。

讲下野食先,食物都好新鲜,口味比较浓,每件刺身上都加左调味,食物上系可以接受。

但总结下次唔会再光顾了,原因系唔够老实同上菜时间非一般嘅慢。。。

2020-05-10
庆祝纪念