2020-09-16 154 浏览
本身見到openrice咁多正評,都對呢餐有期望,但食完後完全唔知點解會有咁多正評,可能晚餐同午餐係兩個廚師,或者其他我唔知既原因唔,總之我食完lunch絕對唔會再黎。首先個周打蜆湯一食就知係用粉開出黎,仲有d怪味,飲左兩啖就冇飲。lunch set我揀左牛排,係茶記用鬆肉粉拿過既牛排質素,調味勁咸,為左唔浪費勉強食到落肚。最伏係杯飲品,加左錢轉oero奶昔,我懷疑呢間餐廳老闆唔知咩叫奶昔,呢杯完全係smoothie, 係oero加冰blend左佢,完全冇奶味或質感,唔好話creamy la, 難飲到痴線! 總結來講係茶記不如既質素,西餐廳既價錢,呢幾樣野埋單都要$120一位,呢個價係荃灣大把野好食過佢。