2022-07-09
記得喺好多年前山林道全部都係酒吧,而家已經變咗好多食肆,有打邊爐,有西餐,又有日本菜,朋友話好想食生蠔我哋就搵吓尖沙咀附近有冇邊啲西式餐廳專食生蠔,又要坐得舒服又要環境好,我哋終於找到了😁位於山林道13樓,當我一出lift嘅時候就感到冷氣非常充足好舒服,最重要係地方寛敞,雖然地方不算太大,但坐得舒服,嗰度仲有dart 機,同朋友食飯飲酒就最適合不過燈光暗暗地坐低傾偈都特別有feel職員態度非常好,招呼細心客人都感到特別舒服比目魚 128元,份量都算多,而且仲煎到好香,魚皮煎到脆卜卜,加上有少少焦香嘅味道,入口味道更香,比目魚魚肉非常新鮮結實,帶有少少肉汁,味道鮮甜,配埋沙律醬同埋檸檬汁嚟食,味道層次非常豐富,檸檬汁令到魚嘅鮮味更加突出,又開胃又好味,真係好好食西非蠔 2隻 120元,生蠔望落去好新鮮,色澤都好吸引,仲要係大size,又夠厚身一啖咬落去,生蠔嘅鮮味同埋少少海水嘅味道,真係冇得頂,蠔身肉質爽脆,味道鮮甜,鮮味停留喺口中,完全唔使其他調味,淨係食號本身嘅鮮味已經好足夠,100分松露蟹膏意粉 108 元,松露味道好香,而且每一條意粉都沾上松露同蟹膏嘅香味,入口鮮味無窮,而且松露
松露蟹膏意粉 108 元,松露味道好香,而且每一條意粉都沾上松露同蟹膏嘅香味,入口鮮味無窮,而且松露同蟹膏嘅味道都好夾,提升咗味道嘅層次,而意粉亦都住得啱啱好,軟硬度適中,一流做有菇類作為配菜
Deep sea 石榴特飲$38 😁真係好香既石榴味,又夠晒凍飲落非常清涼