2020-06-29 948 浏览
虽然最近天气开始变得愈来愈热,但系呢种程度既热系阻止唔到我一颗热爱鸡煲既心既!所以我专登上网揾左揾,最后拣咗呢一间唔算好远,而且望落去几有小厨feel的接地气鸡煲餐馆。首先梗系叫咗个鸡煲啦,因为我同家人都唔算话好食得辣,所以净系叫咗小辣。呢度既鸡都几惹味,调料调得几好,食落去都几香,食完晒啲鸡之后就可以加汤变成打边炉啦!边炉嘅配料要大赞既系个墨鱼滑,真系非常新鲜弹牙,煮完之后都劲有口感,弹下弹下。佢啲云吞都非常唔错,系用新鲜嘅猪肉同埋非常弹牙嘅虾用人工手包嘅,所以食落去非常新鲜,口感都非常好,非常有住家菜嘅味道。然后再要赞嘅系佢个竹蔗茅跟水,都系非常新鲜自家制嘅,而且唔会话太甜,佢嘅甜系粟米𠮶只清甜,因为佢用咗粟米嚟煲,睇得出完全系真材实料佢都有好多其他小菜,今次我哋净系试咗个炒蛏子,如果大家系外卖自取嘅话会有八折呀!P.S. 呢度嘅服务真系好好,店员同埋店长都俾人一种好温馨嘅感觉,系一个好接地气嘅餐馆啊同埋都几干净

同埋都几干净