2023-03-03 364 浏览
好耐冇同啲仔女一齐出街食晚饭,因为今晚老公同朋友有约,我就约埋啲仔女一齐去淘大商场揾嘢食。行咗一圈,决定食呢间餐厅嘅定食。同好多餐厅一样,呢度都系扫QR code落单嘅,因为系三个人,所以我哋叫咗一个二人餐,外加一个自选烧肉盒子饭定食。先上嘅系盒子饭定食,呢个系阿女拣嘅,自选烧肉佢要咗牛舌同牛腹腩双拼,除咗啲烧肉,个定食仲有碗味噌汤,溏心蛋同埋一罐柠檬茶。至于味道,阿女话个牛舌有啲干身,但系牛腹腩就几好味。至于个二人餐,我哋就拣咗烧草饲牛腹腩同埋新潟松板鸡丼作为主食。前菜我哋要咗一个温泉蛋同埋一个溏心蛋,炸物喺炸酿海老,跟住仲要咗两碗味噌汤,最后个套餐仲俾埋两个细啫喱做甜品。如果问我,我会觉得个牛腹腩比啲鸡肉好食好多,起码啲牛肉系湿润的,捞埋啲酱汁同饭一齐食系都几好味。至于啲鸡,因为系切成鸡条,食落又干又硬,一啲味道都冇,完全不知所谓,所以我一定唔会推介呢个饭。我要嘅溏心蛋都叫做OK,起码真系留流心的,至于个温泉蛋,啊仔就话冇乜特别。最后要讲嘅系炸酿海老,又系超干身,如果唔沾蛋黄酱就真系食唔落口。埋单344,冇加一。呢间餐厅嘅食物真系麻麻地,个人嚟讲应该都冇下次。

自选烧肉盒子饭定食

草饲牛腹腩丼