2018-04-29 276 浏览
今朝去車房整車,等驗車之際走咗去隔離間餐廳食早餐先。哈!今日真係行運!竟然喜出望外!真係諗都冇諗過!我坐低叫咗個常餐~沙爹肥牛出前一丁配炒蛋多士,侍應先送上炒蛋多士,發現炒蛋份量十足並且非常嫩滑,多士外脆內軟兼牛油覆蓋整塊多士。我將滑滑炒蛋放上牛油多士上進食,口感一流同一般茶餐廳比較有好大分別平時一般茶記啲炒蛋薄如紙兼肥淋淋,牛油多士冇牛油。由此可見此餐廳製作十分認真同細緻侍應再端上沙爹牛出前一丁來嘩!超多汁啲汁仲掛哂响牛肉上面,唔係平時稀溜溜嗰種沙爹牛。我見咁多汁唔好嘥吖,於是我將啲掛汁沙爹牛放上剩低嗰半塊牛油多士上品嘗,堅好味呀啲肥牛鋪滿多士後仲剩好多沙爹牛用嚟餸麵喎一牛兩食喱個真係非一般嘅常餐!冇諗過响土瓜灣嘅街仔會食到咁用心又好味嘅常餐。下次要再試埋佢個招牌拿破崙雞扒蛋包飯先
同一般茶餐廳比較有好大分別
侍應再端上沙爹牛出前一丁來
嘩!超多汁
啲肥牛鋪滿多士後仲剩好多沙爹牛用嚟餸麵喎
一牛兩食
2018-04-29
$35 (早餐)