2014-11-07 1356 浏览
由于有位好友住旺角,佢有一日经过楼下见到哩间cafe有个广告牌,所以佢就提议我地可以喺度gathering一番 是日best friend 3人行,提早帮其中一位好友庆生,所以就打电话去book table, 当日staff已经好好礼貌!! 地方唔算难揾,但系楼上cafe嚟嘅!位置都几方便!入到间cafe,好舒服,好干净,每位staff都好好笑容,仲同我地讲话可以坐边都得!!由于我地3个有自知之明,会嘈到拆天,所以我地就坐较入嘅地方 Meun上嘅菜式唔算多,但有分小食,salad,soup,包同甜品!可以散叫 or set,我地3人就叫左2个set再加snack! 1个set系soup+ salad / bread + drink of the day,另一set系 snack+ dessert + drink of the day! 我地分别拣左西兰花cream soup,烤鸡扒香醋沙律,3味香炸鸡翼(9只系一只切一半的,所以即系4只半 ),心太软,薯角同2杯花茶!全部都share的!西兰花cream soup好够热,放上枱已经闻到香味!真系有好重西兰花嘅味道,但一啲都唔青,

),心太软,薯角同2杯花茶!全部都share的!

西兰花cream soup好够热,放上枱已经闻到香味!真系有好重西兰花嘅味道,但一啲都唔青,好creamy,好好饮
烤鸡扒沙律,啲菜好新鲜,香醋酸酸地,好开胃!!鸡扒唔系鸡胸位,应该系鸡上脾,但就唔会好肥,而且好多汁呢
3味鸡翼,炸得岩岩好,唔会好㶶,而且十分香口!所谓嘅3味鸡翼系有3只唔同嘅sauce,我唔系好分到边只打边只,但每一只味都系正常味道嘅!
薯角,超级热辣辣,劲好味!!外脆内软,食唔停口,其实份量唔算小,但好味到我地忍唔住再叫多份!!
(snack只需$38一份)

心太软,我永远最爱的甜品!幸好我嘅好友们都好钟意,所以我地就一致决定叫心太软!!
等得比较耐少少,要起码15-20分钟,但好好味!朱古力味够浓,外面暖暖嘅,入面嘅朱古力流心都唔少,一切开就会流出嚟!!而且唔会太甜,雪糕可以拣雪糕or雪芭!我地拣左青柠味雪芭,酸酸地,同心太软好match架!!
两杯花茶用茶壶上嘅,仲有个蜡烛座!即使坐左3个钟啲茶都仲热!友人拣左薰衣草同玫瑰茶,两只嘅花香都好strong,唔会话唔似𠮶只花嘅味!!真心赞!!

最后,staff真系好好服务,好friendly and helpful!!友人生日我地自己再买左个cake去,佢地都无收切饼费!仲用左个好靓嘅托放个cake拎出嚟比我地嘅朋友仔
又好细心地帮我地点蜡烛!!令我们仨都十分开心兼感动!!!!埋单都只需$28x!!!好平!!而且所以野都满分!!我地一定会再去架!!!十分推荐喜欢环境舒服同想坐得耐啲嘅朋友们!!
2014-11-07
庆祝纪念