2018-10-17 700 浏览
之前系尖沙咀食过一次“宏”既甜品,觉得好好味,一试难忘。😊今日系黄埔九号水产发现原来都有分店😄除左甜品之外,仲有set dinner 的。价钱都几抵。我叫了迷你三彩丼饭定食。一个set 已经包了沙律,鳗鱼饭,吞拿鱼蓉鱼生饭,海藻乌冬,饮品,甜品!!好丰富呀!😍😍咁多野食睇到都觉得开心!先来碗 沙律菜🥗落了胡麻酱,粟米粒。沙律菜很清新爽口,加甜甜的粟米粒 好开胃🥗热辣辣既海藻乌冬,汤底浓郁既昆布汤,令到乌冬好入味。面质好好,带点烟韧弹性,不会煮到好糊。👍几钟意食!🍣吞拿鱼蓉鱼生饭🍣吞拿鱼蓉同鱼生饭份量刚好,不会话太少吞拿鱼蓉。将吞拿鱼加一点点日本豉油捞匀。鱼蓉好甘香鲜味,鱼生饭中和了味道,食落不会腻。🐟鳗鱼饭 🍚香浓既鳗鱼汁捞饭,再配埋鳗鱼一齐食,真系好正。鳗鱼烧到好香,不会食到有细骨。厚厚的鳗鱼食落好有口感。而且鳗鱼都好大块!😍大满足!🐟烧鳕鱼饭 🍚都好味道!鳕鱼不会腥,反而很有鱼既鲜味,带点咸味。很惹味!烧到鱼皮脆身,再加点烧汁调味。鱼肉很嫩滑。😋没有鱼骨可以放心食。小蛋卷(香草味 同 芝麻味)蛋卷都好香滑,口感好软绵绵。😋😋尤其芝麻味,较为少食到!芝麻味好重好香,不会有苦涩味!!😊
之前系尖沙咀食过一次“宏”既甜品,觉得好好味,一试难忘。😊

我叫了迷你三彩丼饭定食。

咁多野食睇到都觉得开心!

🍣吞拿鱼蓉鱼生饭🍣

鱼蓉好甘香鲜味,鱼生饭中和了味道,食落不会腻。
🐟鳗鱼饭 🍚

香浓既鳗鱼汁捞饭,再配埋鳗鱼一齐食,真系好正。

🐟烧鳕鱼饭 🍚都好味道!

鱼肉很嫩滑。😋没有鱼骨可以放心食。

小蛋卷(香草味 同 芝麻味)

蛋卷都好香滑,口感好软绵绵。😋😋

尤其芝麻味,较为少食到!芝麻味好重好香,不会有苦涩味!!😊好正!

🍓🍓日本草莓班戟🥞

卖相超靓!!📸好钟意!
同平时既班戟不同。佢个口感似蛋糕咁!

蛋味仲重好香,再加d奶油同士多啤梨酱食,甜甜地。仲配埋个🍧大大旧雪糕,真系好饱!😂😂

饮品:
好浓郁既日本苹果汁🍎🍎🍹唔会话好甜。几好饮!好清甜的味道!

🍵抹茶奶🍵

钟意抹茶既一定岩哂!!抹茶味超重,由于加左奶,所以味道更加香滑!唔会有阵茶既苦涩味!😋