2016-06-19 6578 浏览
是日相约了我的闰蜜同对方的男友预早庆祝食她的生日饭,我们一行四人,由于怕要等位或满座,我预先提早一周打电话订枱,另外我会自携蛋糕晚餐后食,虽然此店对自携蛋糕另有额外附加费,但我觉得尚可接受的。提早了十五分钟到餐厅门口,门面有格调,当然要拍照留念我们准时八点入座,落单系以自行纸在订单纸上,实在太多选择,我预先查左哩度出名卷物,当然第一样选卷物,只系卷物都数十款选择,最后我们选了..烟花: 卷物类,好味,味道配搭得好好,唔同平时一般街外所食到的卷物,感受到师傅整既个份心机。超级龙卷风: 卷物类,好味,又有炸虾又有鳗鱼,可以满足哂两个愿望明太子鸡翼: 小食类,味道普通,食唔出好重明太子味同唔多涵蒜香牛柳粒: 小食类,味道几好,又唔会过咸,炒得几入味,容易咬开,几好食鸡肉炒乌冬: 份量都几多,但味道普通,食完都几饱肚,多菜少肉素菜薯饼: 炸得刚刚好,咬入口唔会散,本身薯饼都做得好好,好重薯味,我好中意另可选其他口味三文鱼腩刺身: 普通质素,薄切,食唔出三文鱼鲜味牡丹虾刺身: 普通质素,本以为系全生,但黎到系半熟,似灼过再放碟,如果全生估计味道会更鲜甜鸡泡鱼干: 好好味,唔会有腥味,烧得刚好另外

明太子鸡翼: 小食类,味道普通,食唔出好重明太子味同唔多涵

另可选其他口味

三文鱼腩刺身: 普通质素,薄切,食唔出三文鱼鲜味

鸡泡鱼干: 好好味,唔会有腥味,烧得刚好

另外我自擕蛋糕,虽然有额外费用,但拎出黎时原来师傅会再另加碟做装饰,几有心思。

整体而言,始终以卷物取胜为主,其他食物算是普通,但价钱唔算贵,是可以接受的。
明太子鸡翼
蒜香牛柳粒