2020-04-05 1094 浏览
个人喜爱食汤面都会拣有牛腩,因为腩汁味够浓,沟埋汤底,食粉面挂汤会更好食。通常普遍粉面店牛腩面/河都系三十几至四十几蚊已经有一碗,当然整牛腩的功力并非间间好食,有时会食到好腍、好韧、唔入味,所以都宁愿叫筋腩河。不过,食过大埔群记爽腩河(清汤腩)之后,好似觉得外面食唔返咁高水准。的确,有时落去想食,都可能已经排好长队、卖哂或者系无开⋯所以留意佢开店的pattern 价值$66爽腩河👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻怕韧、怕痴牙就一定食爽腩啦!其实「爽腩」即牛白腩,也叫绷纱腩,系有块筋膜夹着一层瘦肉的腩边。筋膜爽滑,腩肉唔粗鞋!虽然部位系较多脂肪,但煮得咁入味,肥腻感已经煮走哂!份量肉系多过河/面!亦有唔少食客真系叫一碗净爽腩($160)个人觉得配粉面的爽腩份量都好多!女仔一定食唔哂。只叫净爽腩的通常都系识食、好舍得食之人🤭爽腩冇得外卖拎走,食唔哂都唔畀打包走!

价值$66爽腩河👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

份量
肉系多过河/面!
亦有唔少食客真系叫一碗净爽腩($160)
爽腩河

爽腩冇得外卖拎走,食唔哂都唔畀打包走!