2023-05-02 606 浏览
今日嚟到以前中学成日会去嘅呢条街食嘢,咁多年冇返嚟已经变咗好多,我以前我食开𠮶间谭仔云南米线,而家已经开到周街都系,但就俾我揾到呢一间云南老巷嘅特色小窝过桥米线,算系一间几有仿古特色嘅小店!我叫咗个秘制酱汁炸酱汤捞红薯,配腩肉同埋秘制御苑,腩肉方面都有几多,而且佢个碗面本身比较大碗,而秘制鱼丸方面,我就唔觉得有咩咁特别,因为我钟意食啲丸类都系比较弹牙爽口嘅,而佢呢一只手打鱼丸可能个肉质方面就比较软身,咬落去林啤啤,但入边就有啲馅料,都算特别嘅!最后因为佢𠮶个秘制汤底嘅炸酱都有少少辣,虽然我已经叫咗老板娘唔好俾咁难,但我都要叫返支豆浆中和一下,豆浆冇乜特别,但系下次会想试吓佢嘅捞面同埋小窝米线同谭仔𠮶啲有咩唔同呀?期待下一次再帮衬!